Project omschrijving

De Grote Geluksshow is de titel van mijn afstudeervoorstelling voor de HKU. Het is een muzikale jeugdtheatervoorstelling over geluk, ongelukkig zijn en depressiviteit. De voorstelling gaat in het schooljaar 2022 – 2023 op tournee langs basisscholen om en nabij Utrecht. Het bijbehorende educatieve programma wordt ontwikkeld in samenwerking met Technolab Leiden.

Sven en Siegfried gaan samen langs allerlei basisscholen in Nederland met hun educatieve show over GELUK. Door middel van een uitgebreid stappenplan willen ze de kinderen leren over wat geluk precies is en hoe je het zelf kunt voelen. Zo hebben ze geluksliedjes geschreven, doen wetenschappelijke experimenten en aan het einde is er een GRANDE FINALE! Dit alles in het teken van geluk. Maar vandaag loopt het niet zo lekker… wat is er met Sven aan de hand?

Op 18 mei 2022 speelt De Grote Geluksshow op theaterfestival “Roest” op de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en op 30 juni 2022 op Jenaplanschool Wittevrouwen (besloten).

In samenwerking met: Adam Thomassen, Tom van der Stelt, Pim Kouwenberg, Mirre van den Heuvel, Niels Bierhaus, Dominique Kluinhaar en Technolab Leiden.

© fotografie Anna van Kooij