Project omschrijving

De ervaringen die ik heb opgehaald bij het MBO Rijn IJssel zijn eindeloos. Hier heb ik meegespeeld in tientallen producties, zowel van de opleiding zelf als van afstuderende Docent Theaterstudenten van ArtEZ Arnhem. Met een afstudeervoorstelling geïnspireerd op het werk van Tom Waits, getiteld Geluk is Pech met Vertraging haal ik in 2016 mijn diploma. Deze voorstelling heeft als klap op de vuurpijl ook gespeeld op het Hoogte 80 Festival Arnhem in 2016.

Wanneer het tijd is om te gaan auditeren voor hbo-opleidingen ontdek ik dat mijn ‘vlammetje’ is gedoofd. Het acteren is voor mij een bijzaak geworden. Het is leuk geweest, maar ik zie er geen carrière meer in ontwikkelen. Wat nu?

In schooljaar 2016 – 2017 studeer ik aan het Topjaar Onderwijsassistent. Hier kan ik binnen een jaar mijn diploma halen en mag ik stagelopen op een vertrouwde plek: de Artiest Theateropleiding. Nu loop ik met mijn oude docenten mee en ontwerp ik met mijn klasgenoten lessen voor MBO theaterstudenten. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om een voorstelling te maken, mijn eerste productie als regisseur. Met de voorstelling Ingewikkeld maak ik mijn regiedebuut, samen met mijn klasgenoot.

In 2017 studeer ik af, nu met twee mbo-diploma’s op zak. Ik ben Artiest Theater en Onderwijsassistent.